30 Kasım 2014 Pazar

Out of Range hatası

Out of Range hatası

Bir arkadaşımın LG Marka monitörü ve toplama kasası var. Bilgisayarı açtığında karşısına Out of Range yazan bir ekran geliyor. Windows 7 kullanıyor. Windows  başlıyor bir süre sonra ekranda D-Sub  Out of Range 64.1 kHz / 60 Hz yazan bir ekran geliyor.
Out of Range ne anlama geliyor? Windows çökmüş mü demek? Out of Range hatasını nasıl çözerim?

Teredo Tunneling Pseudo-Interface Kod 10 Hatası

Windows 8'de aygıt yöneticisinde, Ağ bağdaştırıcısı altındaki Teredo Tunneling Pseudo-Interface üzerinde ünlem işareti var. Teredo Tunneling Pseudo-Interface çift tıkladığımda Aygıt durumunda Bu aygıt başlatılamıyor Kod 10 yazıyor.
Windows 8'de Teredo Tunneling Pseudo-Interface kod 10 hatasının çözümü nedir?

15 Kasım 2014 Cumartesi

CryptoLocker virüsü nasıl temizlenir? Şifrelenmiş dosyalar nasıl açılır?

Geçen gün email adresime TTNET tarafından fatura geldi. Fatura tutarı çok yüksek görünüyordu. Ben de meraktan email içindeki linke tıkladım. http://efatura.ttnet-fatura.com/ gibi bir adrese gittim ve bu sayfadan faturamı indirdim. normal zip uzantılı bir dosyaydı. Zip'i açtım içinden çıkan dosyayı tıkladım. Ne olduysa ondan sonra oldu. Şimdi  tüm word dosyaları, resimler, pdf dosyaları açılmıyor. uzantısına baktık. Hepsi .encrypted  olmuş ve açılmıyordu.
Masaüstüne bir dosya gelmiş. SIFRE_COZME_TALIMATI.html dosyasını açtığımda Uyarı Tüm dosyalarınız CryptoLocker virüsü tarafından şifrelenmiştir
Bilgisayarınızda ağ disklerde, ve USB belleklerde olan önemli dosyalarınız, fotoğraflar, videolar ve kişisel bilgiler CryptoLocker virüsü ile şifrelenmiştir. Bizim şifre çözme yazılımınını satın almak dosyalarınızı kurtarmak için tek yoldur. aksi takdierde tüm dosyalarınızı kaydebebilirsiniz.
Dikkat CryptoLocker virüsü kaldırma işlemi şifrelenmiş dosyalara erişim sağlamaz.
Şifre çözme yazılımını satın almak için tıklayınız
yazıyor ve şuanda hiç bir dosya açılmıyor.
CryptoLocker virüsü nasıl temizlenir? Şifreli dosyaları geri getirmenin bir yolu var mı?

4 Kasım 2014 Salı

Pri Master Hard Disk S.M.A.R.T. Status Bad Backup and Replace hatası

Pri Master Hard Disk S.M.A.R.T. Status Bad Backup and Replace hatası


Bilgisayar açılırken Pri Master Hard Disk S.M.A.R.T. Status Bad Backup and Replace Press F1 to Resume hatası alıyorum ve bilgisayar F1 tuşuna basılmadan açılmıyor.
Bilgisayar açılışında alınan Pri Master Hard Disk S.M.A.R.T. Status Bad Backup and Replace  hatasının çözümü nedir?